sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tautien kourissa



Lapsesta asti- ystäväni on ollut kaksi viikkoa pahassa keuhkokuumeessa, hän jolla ei ole koskaan flunssaakaan. Kunto meni kurjaksi ja heikoksi, tilanne oli jo riskirajoilla. Keskussairaala otti hänet kiireellä sisään ja hoiti viikon tiputuksissa. Nyt hän on kotona, mutta toipuminen saattaa viedä viikkoja.
Sisarellani on ollut hankala ja kivulias iskias jo kolme viikkoa. Lääkkeet eivät tunnu auttavan lainkaan. Onneksi hän saa yöllä nukutuksi, mutta liikkuminen on vaikeata.
Tyttärelläni ja lapsilla on monioireinen, vaihteleva, yli kolme viikkoa kestänyt tauti: ajoiittain kovaa kurkkukipua, silmätulehdusta, päänsärkyä, ei juuri kuumetta. Apteekissa ja terveyskeskuksessa he kuulivat lukuisia samanlaisia kuvauksia pitkistä sairasteluista.
Blogimaailmassakin kuulee kivuista. Kolmannen portin Ellinoora on sairastanut tosi rankalta kuulostavaa sappivaivaa viikkokausia.
Tekee mieli sanoa jokaiselle sairastavalle: Voi lapsi parka, mihin kohtaan sattuu, saako puhaltaa? Toivottavasti kukin saa hyvän avun lääkäreiltä ja lähimmäisiltä.
Orkidea kukkii taas, vaikka kitui kauan!

Tuntuu aivan ihmeeltä olla terveenä. Yleensä minä olen saanut lapsilta tartunnat jopa räväkässä muodossa, joten odotellaan viime viikon hoitoreissun jatkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...