torstai 21. huhtikuuta 2011

Tulvatiedotus

Henkilökohtainen tulva Torpan tuvanlattian alla oli taas noussut, kun tulimme pääsiäisen viettoon. Kirkasta vettä hiekkapedillä oli ainakin 20-30 senttiä, ylsi jo tiilireunukseen asti. Siitähän vesi alkaa uskoakseni kostuttaa rakenteita.
Miehen mielestä sille ei tarvitse tehdä mitään, on samaa mieltä kuin putkimies, mutta minusta on kamala olla vesimassan päällä. Mutta nyt oli uudet konstit. Eilen tulivat kylään miehen veli ja vaimonsa - niin mukavaa että tulivat pitkästä aikaa - ja puhuessamme naisporukassa tuli esiin uppopumppu. "Jos olisi sellainen uppopumppu, niin sillä voisi imeä vedet", sanoi käly. "Onhan meillä pihakaivossa uppopumppu, mutta käykö se tähän?" "Miksei kävisi, vettähän se imee". "Hyvänen aika, ladossa on maannut koko ajan ratkaisu ja minä olen nostellut vedet sangoilla pienestä lattialuukusta ylös".
Hetikohta tultuamme hain pumpun ladosta, selvittelin kantoköysien solmut (miten ihmeessä niitä aina itsestään syntyy?), asettelin letkun ulos ikkunasta alaspäin viettävälle maalle ja vein pumpun kellariin. Mies sai komennuksen panna johdon seinään. Vähän ensin piti hakea sopivaa kohtaa ja kuunnella neuvoja, mutta niin alkoi vesi kurnata ikkunasta ulos. Veden pinta aleni nopeasti aivan hiekkarajalle, ennenkuin pumppu pyssäsi. Jos vesi taas nousee, sama juttu uudelleen. Nyt voi rauhoittua.

2 kommenttia:

  1. No sehän oli hyvä, että pumppu autto! Sinä raukka kantelit vedet... Huh, mikä homma!
    Kärsimysviikosta vielä - naapurimme lapsenlapsi hukkui sadevesikaivoon pääsiäisviikolla! Lauantaina hautajaiset. Vierellä hiljaa kuljettu...
    Terveisiä miehelle! Hieno homma, että läksyt nyt on sitten päntätty! Syksyllä juhlitaan;)
    Terv. Käly

    VastaaPoista
  2. Hei käly! Hyvä oli vinkkisi eikä edes sarjaa pinni tai hakaneula tai sukkahousut. Miehen mielestä kyllä turhaa puuhaa,mutta minusta tarpeellista. Hyvin se sujui, kun lopulta käsitin uimurin toimintaperiaatteen..
    Voi näitä viiltävän murheen miekkoja ja ajan myötä tällaisen surun muita seurauksia perheissä.

    VastaaPoista

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...