sunnuntai 1. huhtikuuta 2007

Alakulolle tilaa

Taas Torpassa. Lumi vielä kattaa varjopaikat, mutta aurinkoisella päädyllä pilkistävät narsissit. Väsyttelee, vaikka nukuin hyvin, nukuimme molemmat. Minä en ole nyt valvonut aamuyön 1-2 tunnin valvokkeja, kuten työssä ollessani yli 10 vuoden ajan.
Olen ollut monena päivänä väsynyt. Jalkani kipeytyvät runsaammasta kävelystä ja jouduin päättämään, että en voi lähteä Santiago de Compostelan pyhiinvaellukselle.

Illalla tultuamme lämmitin kertalämmitteisen saunan. Vaivannäkö kannattaa, kun Aitokiukaan löylyt ovat hivelevän pehmeät. Kuu paistoi saunaan ja valaisi pihapiirin juhlavalla valolla. Viivyttelin pihalla tullessani saunasta. Hiljaisuus ympäröi, kunnes kuului joutsenten töräyttely yötaivaalta. Taas nousi itsekseen hymy huulille.

Olen täällä rauhan majassa, mutta mieltäni painavat työpaikkani kuulumiset, joista taas kuulin. Mietin, voisinko tehdä jotain, tulkita tilannetta ja vedota, mutta hylkään ajatuksen. Enhän pystynyt mitään vaikuttamaan työssä ollessanikaan. Väistymisen viisautta ei tunnu olevan kenelläkään. Ollaan kuin huoltajuuskiistassa, jossa lapsen etu unohtuu. Taitaisi olla parempi, että en kuulisi mitään, kun en voi olla välittämättä niistä, joihin kiista heijastuu.

Tädin kunto vaihtelee kovasti, eilen jo harkittiin keskussairaalan päivystykseen lähtöä, tänään on ollut parempi olo. Kotipalvelun viime viikolla lupaamaa turvapuhelinta ei ole tuotu. Huomenna täytyy hoitaa näitä asioita.

Lapsenlapsia on ikävä, vieraantuvat kun tulee pitkiä väliaikoja. Melkein voin aavistaa, mitä tarkoittaa tyhjän sylin syndrooma. Nyt on siis jotenkin alavire, moni asia surettaa. Antaa olla, nyt minun ei tarvitse tsempata työviikkoa varten!

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Kirjoitan nyt kolmannen kerran. Jokohan tämä lähtee myös, mitä edelliset eivät tehneet.
    Kuvauksesi luonnosta ja keväästä tuovat monet omat muistikuvani ja tunnelmat vastaavanlaisista hetkistä. Ihan vastaavia ne tuskin ovat, niin ainutlaatuisia nuo hetket meille jokaiselle lienevät.
    Kuulostaa niin ylelliseltä, on aikaa, rauhaa ja vapautta. Siihen kuuluu samalla yksinäisyyttä, sitä jota työelämässä olisi kaivannut vaikka pikkuhippusen joskus. Silloin ei sitä saanut.
    Kuulostat myös hyvin tasapainoiselta ja seesteiseltä. Ja samalla mielessä käyvät huolet työpaikalta. Jospa olisikin on-off-nappula, jolla valita kulloinkin sopivat asiat mietittäviksi.
    Mietin minäkin, syyllisyyttä tuntien, mitä olen taakseni jättänyt. Olenko menetellyt oikein pelastaessani vain oman nahkani?
    Entä, ellen niin olisi tehnyt? Olisinko jaksanut elää lapsista ja kaikesta erillään? Mahdottomia kysymyksiä vastattavaksi.
    Kerroit näkemästäsi unesta. Sisareni on kiinnostunut unien selittäjä, monta unta jo minullekin selittänyt. Ihan vähän uskonkin niihin.
    Viime viikkojen aikana olen nähnyt painajaisunia. Ne kaikki liittyvät tavalla tai toisella "mummin maatilaan". Kaipa nekin heijastavat selvittämättömiä, koettuja ristiriitoja. Nykyinen tilanne on liian iso muutos entiseen, kaikki on kuin päälaellaan. Olen hämmentynyt.

    Jos saat tämän luettavaksesi, niin hyvä. Jos vielä jaksat lukea, niin hyvä. En ehkä kommentoinut kirjoitustasi niinkään, vaan omia pistin tulemaan. Kirjoituksesi on niin valmista ja pohdittua. Kokoathan ne yhteen. Moni tarvitsi tuollaista lukeakseen ja rauhoittuakseen. Minä tässä ihan eturivissä.
    Lämpimin terveisin E.J.

    VastaaPoista
  2. Kiitos viestistä, anonymous! Nyt lähetys onnistui. Toivottavasti sopi, että kirjoitus tuli esille nimikirjaimin? On mukava, kun joku lukee, ettei vain kirjoita tyhjään avaruuteen, kun on kerran päiväkirjansa siirtänyt vihosta nettiin. Tosin tähän joutuu paljon karsimaan, kun ei voi kirjoittaa niin pitkiä ja suodattamattomia vuodatuksia kuin paperille.Kirjoitteletko sinä ajatuksiasi? annikki

    VastaaPoista

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...