keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Tyhjäkäyntiä

Yli kolme vuotta olen ollut eläkkeellä ja nyt on ensimmäisen kerran tullut tyhjäkäynnin tuntoja. Mitä oikein tekisin, kysyy mieli, sellaista mikä kiinnostaisi. Ikkunoiden pesu ruutujen välistä, kylpyhuoneen lattian peruskuuraus, vintin siivous - eipä huvita. Käsitöitä tein koko syksyn, mutta nyt ei ole senkään aika. Yhteydet ystäviin ovat harvanlaisia.
Teen kyllä enimmäkseen samoja asioita kuin tähänkin asti, mutta jokin tilan muutos on ilmennyt. Onhan tässä ohjelmaa, kursseja, pieniä matkoja, perhejuhlaa, lastenlapsia, miehen läsnäolo, mutta jotain puuttuu.
Ennen kaikkea sävytti tulevaisuus ja valmistautuminen uusiin tehtäviin.Onhan se tuleva läsnä tietysti nytkin, esim. kuntoilun tavoitteena ettei pian joutuisi toisten hoidettavaksi.
Siis pakoa odottavasta tulevaisuudesta.Siinä se sävyero.
Taitaa olla, että se tätini auttaminen on auttanut minua välttämään tarpeettomuuden tuntoa. Sehän oli viime syksyyn asti aivan puolipäivätyöhön verrattavaa puuhaa. Nytkin käyn lähes päivittäin, mutta hän pärjää siellä ilman minuakin.
Mitään suurta lisää en silti kaipaa. Kun on enemmän ohjelmaa, on jonain päivänä sitten väsynyt.
Alan ymmärtää, miksi moni tarttuu lasiin aikansa kuluksi.Vaatii suurta sisältä nousevaa tasapainoa elellä mielekästä elämää, jos on tarpeeton, yksinäinen, sairas tai rahaton.
Nyt pitää varoa, etten ala esim. vaihtaa asuntoa saadakseni puuhaa!Pitää rauhoittua, rentoutua,nauttia tästä päivästä,kevään ja valon lahjasta. Minullahan on itseni ja yhteiskunnan antama lupa olla vapaalla pitkän työelämän jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...