lauantai 28. toukokuuta 2011

Remonttimiehen ylistys


Menikin vain viikko, kun Torpan pintaremontti valmistui, siis matot ja tapetit kaikkiin huoneisiin, vaikka puolestatoista viikosta oli puhetta. Rakennusyrittäjä löytyi tarvikeliikkeen kautta, hyväksi tunnettu. Olikin mainio ja mukava mies, yrittäjä. Jälki on hyvää. Hän teki muutamia ehdotuksiakin laittamisista ja jopa ison tupakaapin siirtämisestä paremmalle paikalle takaeteisestä. Työporukka siirsikin erikoisraskaan kaapin tupaan, jossa siitä on todella iloa. Kovin on varattu mies, marraskuulle asti on aivan täyttä, kulkee pitkin Suomea ja tekee pitkää päivää ja viikkoa. En voinut olla varoittelematta, ettei tappaisi itseään työllä.
Olen ennenkin ihaillut kirvesmiehiä ja muitakin korjaustaitoisia, joita täällä on avuksi löytynyt. Puhutaan kädentaidoista. Niitä tarvitaan ja ihmeesti niitä joillakin on, mutta ei se riitä. Tarvitaan myös terävää päätä ja suunnittelutaitoa. Tarvitaan myös sosiaalisia taitoja asiakkaitten ja työporukan kanssa toimimiseen. Työn tulos näkyy heti. Pelkkä henkisen työn ammatti tuntuu oikeastaan vähän aneemiselta tuollaisen laajataitoisen työn rinnalla. Suositeltava ammatinvalinta, jos taipumuksia on. Töitä riittää.

Nyt täällä on sitten ankarasti pohdittu kaapin siirrosta ja värien muuttumisesta seuranneita tarpeita ja kokeiltu vaihtoehtoja. Uutta maalia on ostettu, penkki ja keittiön kaapit ainakin tarvitsevat uuden värin. Tavaroita on kuljetettu takaisin vintiltä ja vajoista. Pikku hiljaa asetutaan asumaan kesäksi. Ei menneet valinnat pieleen, kuten mies ennusti. Olen tyytyväinen, ei ainakaan huonompi ole kuin entinen kuosi.

4 kommenttia:

  1. Viihtyisää ja harmonista saa vanhaankin tupaan oikeilla väreillä. Kyllä on kaunista. Ollapa noita taitavia käsiä saatavissa täällä etelämmässäkin...on niin monenlaista remonttireiskaa näillä main.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kommentista! Ei sitä aivan puhelinluettelosta arvaa remonttimiestä ottaa täälläkään. Moni asia on jäänyt suunnitelmaksi, kun ei ole tiennyt, kuka sen tekisi.Apua on löytynyt kyselemällä alan muilta toimijoilta.Kun meillä Espoossa oli vesivahinko, hyvät kaakeli-ja putkimiehet neuvoi kuivatusfirman mies, olivat kimpassa.

    VastaaPoista
  3. Onpa kaunista! Kannattaa välillä pitää päänsä, vaikka kokee vastustusta;). Pitääpä tulla katsomaan paikan päälle:). Vaara pyörii:).
    Terv. Käly

    VastaaPoista
  4. Sopii tulla!Meinaan maalata keittiön kaapit uudelleen,ehkä penkin myös, sävy lähemmäs kaapin väriä. Kaappia en aio maalata, vaikka prikkuja onkin.

    VastaaPoista

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...