torstai 1. syyskuuta 2011

Paikallista palvelua

Varmaan isommillakin paikkakunnilla on hyvää palvelua, mutta tällaisessa maaseutukaupungissa saa joskus ihmetellä, että kuinka tämä näin meni. Seuraavat tapaukset ovat viime viikoilta. Emme ole näiden asiakaspalvelijoiden tuttuja.

Vein apteekkkiin yksityisgynekologilta pyytämäni melatoniinireseptin, joka oli kuitenkin tehdasvalmisteisen merkin resepti.Pidin alkuperäistä parempana. Lääkäri sanoi ettei hänellä ole sen tuotteen tietoja, mutta että pyydä apteekissa muuttamaan. Apteekissa sanottiin, etteivät he voi sitä muuttaa, kun annostuskin on eri. Sitten farmaseuttityttö sanoi, että hän voisi kyllä soittaa sille lääkärille. Hän poistui soittamaan, mutta kertoi että lääkäri on lomalla vielä viikon. Hän puhui apteekkarin kanssa ja palasi melatoniinipurkin kanssa: Soitan ensi viikolla, kun lääkäri palaa lomalta. Kiitin kauniisti.
Täällä voi reseptin jättää apteekkiin ja seuraavana päivänä saa hakea lääkkeen. Mieheltäni oli päässyt yksi tärkeä lääke aivan loppumaan. Farmaseutti otti esille lääkelaatikon, josta antoi miehelleni mukaan neljä tablettia, huomenna saa tulla hakemaan koko pakkauksen.

Arvelimme, että miehelle oli tullut postiin odotettu kirjalähetys, mutta postimme oli vielä käännetty maalle. Menin postiin (kauppaliikkeessä) kysymään, olisiko mitään mahdollisuuksia saada pakettia, kun kortti on mennyt lomaosoitteeseen. En kyllä tullut maininneeksi, että 25 kilometrin päähän. -No ei sitä löydä ilman pakettikorttia. Sitten hän katsoi ympärilleen: -Ei ole kyllä muista asiakkaita, mikä se nimi olikaan ja mikä lähettäjä. Niin hän meni katselemaan ja palasi kohta: -Pianhan se löytyikin. Kiitin häntä päivän hyvästä työstä.

Jääkaapista oli säätönappi mennyt kesän aikana rikki, se pyöri ympäri. Lämpöä kaapissa oli kymmenen astetta. Soitin yhtenä aamuna sähköliikkeeseen, ei, he eivät korjaa kylmälaitteita, mutta se ja se korjaa, soita sille. No soitin, kerroin heti että ensi viikolla emme kyllä ole täällä, olisiko seuraavalla viikolla aikaa. -En minä voi antaa sellaisia aikoja, kun en tiedä kuinka asiat sujuvat. Lähden tästä paikasta tunnin päästä, ollaanko siellä kotona. Olin kotona ja tunnin päästä mies ajoi pihaan. -Joo, säätönuppi on poikki, joku on kääntänyt sen ympäri, (yksi itsenäinen kesävierasko??). Ei tätä osaa saa enää, on vanha kaappi, mutta säädetään täältä paneelista nappula keskivaiheille. Jos sammutatte, sähkökaapista vain se nappula alas. Ja tämä kaappi on kohta vaihdettava, kun peräseinä noin jäätyy, putket takana alkavat ruostua, halpa malli, tässä taloyhtiössä on näitä jo vaihdettu. -Paljonko velkaa.-No laita kakskymppiä. Jääkaapissa on taas oikea lämpötila.

Pankistamme voi nostaa määräaikaistalletukselta rahaa kesken talletusajan sovitulla korolla, jos tarve on tarpeellinen hankinta tai yllättävä menoerä, ei kuitenkaan nostoja parempia tuottoja varten. Tämä lupaus on testattu ja todeksi havaittu. Pitää kyllä olla pankin jäsen. Muissa pankeissa en ole tätä mahdollisuutta tavannut.

Onkohan minun pitkäaikainen "katseen suunta"-harjoitteluni jo muuttanut minua niin, että näen vain hyviä asioita? Kyllä suomi24-palstalla tätäkin paikkakuntaa antaumuksella haukutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...