sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Kirjoituskurssilla

Kirjoittajakurssille pääsy onnistui lopultakin. Olen hakenut lähialueen kursseille aikaisemminkin, mutta ne ovat peruuntuneet. Seitsemän muun kirjoittelijan kanssa pohdimme kahtena päivänä sukutarinoiden kirjoittamista.
Minulle oli uutta kuvaileva kirjoittaminen. Kirjoitteluni on ollut lähinnä asiakirjoittamista. Koin luovan kirjoittamisen sanoilla maalaamisena. Luonnostaan se ei minulta synny, sitä pitää opetella. Oli hauska tehdä nopeita harjoituksia ja heittäytyä tehtävän haasteeseen. Kun välillä malttoi vilkaista muita, olivat ilmeet hyvin keskittyneitä ja kynät suhisivat. Ryhmätöissä syntyi yllätystarinoita. Ohjaaja oli kannustava. Kritiikkikynnystä ei syntynyt. Turinointikin pyrki ottamaan osansa, kun asiat herättivät paljon muistoja ja ajatuksia.
Tärkeintä tässä on mielestäni pyrkimys itsensä kehittämiseen. Siihen ei ole ikärajaa. Vanhin osanottaja oli 86-vuotias. Ei hän meistä vähän nuoremmista mitenkään poikennut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...