torstai 25. maaliskuuta 2010

Puuhellan ylistys

Torpalle laitettiin muutama vuosi sitten Susanna- puuhella vanhan kaminan tilalle. Se on erinomainen kapistus ja hoitaa yhtä aikaa monta tehtävää. Tupa lämpiää nopeasti, uuniin voi laittaa lihapotin kypsymään tai paistaa pullaa, hellalle sopii monta kattilaa ja pannua, vaatteet kuivuvat oskarinoksilla tai pellinvarsilla, pesuvettäkin voi tarvittaessa kuumentaa, elävä tuli virkistää. Tämä edellyttää tietysti, että on hyviä polttopuita ja meillä onneksi niitä on.
Eilen oli mieleni apea, kun tulin Torpalle, oli vähän pettymyksiä ja hämminkiä. Täällä kotilieden lämmössä olen taas tasoittunut.Olen katsellut auringon nousua tuvan päätyikkunasta, hiihdellyt auringonpaisteisilla hangilla, kuivatellut hikiset vaatteet hellan päällä, keittänyt mutteripannulla kahvia hellalla, katsellut kuutamon valoa illalla, nukkunut puutalon viileässä,lammittänyt selkääni uunin kyljessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni eläkekirja

Vielä tuleekin yksi päivitys tähän blogiin, jonka lopettelin vuosi sitten. Blogikirjoittelun sivutuloksena syntyi pieni kirjanen, jonka ...